Basgarderob


Hem    Aktuellt    Märken    VIP    Sortiment    Fakta    Länkar    Butiken    Kontakt    Innehåll   

Basgarderob

Här beskrivs hur du på ett systematiskt sätt bygger upp en egen basgarderob, som du kommer att kunna ha glädje av under lång tid framöver.

En basgarderob ska utgöra basen för din klädsel i ett eller flera sammanhang. Grundidén med den är att du ska skapa något som kan användas många gånger utan att det blir enformigt. Du kan bygga fler än en basgarderob där var och en passar för sitt sammanhang. Det kan t ex vara en för kläder att ha på arbetet, en för fritidsklädseln och en för fester.

När du börjar bygga din garderob är det viktigt att du börjar med planering och svarar på frågor som t ex
- I vilka sammanhang ska jag kunna använda den?
- Vilken stil ska jag välja?
- Vilka färger passar jag bäst i?
- Vad trivs jag bäst i?

Eftersom du vill kunna använda kläderna många gånger är det särskilt viktigt att du alltid köper plagg som du trivs med och känns sköna på kroppen. Det gör att du kan känna dig bekväm och trivas med livet i största allmänhet.

Det är viktigt att du har en genomgående stil med färger och former som passar väl ihop i din garderob. Detta gör att du kan utnytta alla kombinationsmöjligheter maximalt utan att det känns konstigt. Grundregeln är att välja en diskret färg för basplaggen för att sedan spetsa med några utstickare som t ex några färgglada toppar, T-shirts eller scarves. Bra basfärger är t ex svart, grå, marinblå, beige eller brun. Välj den du upplever att du passar bäst i.

Tänk på att varje människa är unik. Det gäller även dig. Lyssna gärna på råd från andra, men känn efter själv om du trivs med kläderna och den stil du skapar. Det är ju trots allt bara du själv som vet hur du känner i ditt inre. Undvik allt som du inte känner dig bekväm med.

Tänk på att det aldrig finns några måsten. Var personlig i dina val. Det brukar bli rätt i längden.

Det finns många fördelar med att bygga upp en basgarderob. Här är några.

Ekonomi
Genom att ha olika kläder som passar ihop kan du skapa många olika kombinationer. Antag att du har en garderob med kläder att bära i ditt arbete som består av
- 2 par skor
- 2 par byxor
- 3 toppar
- 2 kavajer
- 3 Scarves

Matematiskt kan man räkna ut att antalet möjliga kombinationer blir 72 (2 * 2 * 3 * 2 * 3), d v s så många gånger kan du var olika klädd med denna uppsättning kläder om du utnyttjar alla varianter.

För att du ska kunna använda din basgarderob under lång tid är det viktigt att köpa baskläder som är av hög kvalitet, så att varje plagg kan tvättas och användas många gånger utan att tappa formen eller bli slitet. Det är mycket mer ekonomiskt om du inte behöver köpa nytt ofta även om varje plagg blir dyrare när du väl köper det. Speciellt garderober för arbete och fritid ska man kunna utnyttja ofta. Festgarderoben utnyttjas normalt inte vid lika många tillfällen.

Följ oss på Facebook


Vard 11 - 18, Lö 11 - 15 * Stationsgatan 4, 172 68 SUNDBYBERG * 08 - 29 66 80 * butiken@boutiquesurprise.se
 

Copyright © 2006 - 2014 Järnvägsgatans Boutique AB.    Ver 20.1